Három végzetes hiba, ami tönkreteheti az előjátékot

Érdekességek · Az előjáték a legfontosabb összetevője a jó szexnek. Ahogyan egy film is értelmetlen, kuszaság a megfelelő bevezetés, vagy annak elmulasztása nélkül, úgy egy szexuális aktus sem lehet teljes megfelelő előjáték nélkül.

 

Nyilván vannak olyan párok vagy emberek – gyakran nők is –, akik nem igénylik a bevezetést, pontosabban a hosszú bevezetést, de a legtöbben azért szeretik elnyújtani a közösülés első taktusát, ezzel ugyanis nem csak lelkileg, hanem testileg is felkészülhetnek a nők, illetve a férfiak is az aktusra. Az előjáték azonban nagyon könnyen elrontható, és ha kezdő vagy, esetleg bizonytalan, akkor érdemes figyelembe venned az alábbi problémákat.

Kizárólag egyetlen pontra fókuszálunk

A céltudatosság egy nagyon nagy erény a mindennapokban, és az ágyban is, ugyanakkor az előjáték nagyon hamar unalomba fulladhat abban az esetben, ha ezt a céltudatosságot úgy próbáljuk kifejezni, hogy kizárólag egyetlen helyre vagy testrészre koncentrálunk.

Rögtön a csiklónál vagy a pénisznél kezdeni az együttlétet, az határozottan nagy negatívum. Építsük fel az előjátékot, induljunk meg érzékien és lassan, és csak a fináléhoz közeledve érintsünk olyan testrészeket, amelyek úgymond tiltottak.

Túl sokat beszélsz

Ha valahol, akkor az előjátékban nincs helye beszédnek. Nyilván néhány aprósággal lehet hergelni a másikat, sokan szeretik a mocskolódást is közben, ellenben senki sem kíváncsi az előjáték alatt arra, hogy mi volt ma a munkában, hogy egy haverod mit mondott, vagy hogy esetleg éppen milyen dagi vagy.

Túl gyors vagy

Szintén alapjaitól teheti tönkre az előjátékot az is, ha túl gyorsan haladunk. Jegyezzük meg: nem sietünk sehová, legyen az együttlét mindig élmény, és figyeljünk arra, hogy a nőknek legalább 10-15 perc kell ahhoz, hogy bele tudjanak merülni a szeretkezésbe. A gyorsaság mellett ugyanúgy tiltott kezdetben az is, ha túl erőszakosak és túl kemények vagyunk!

Ezeket olvastad már?